Warning: htmlspecialchars(): charset `iso-8859-2' not supported, assuming utf-8 in /www/www.kreativfolio.hu/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop.class.php on line 122
Adobe Design Achievement Awards | Kreativfolio
Warning: htmlspecialchars(): charset `iso-8859-2' not supported, assuming utf-8 in /www/www.kreativfolio.hu/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop.class.php on line 223

Adobe Design Achievement Awards

Az Adobe meghirdette a 2012-es Adobe Design Achievement Awards pályázatot diákok és tanáraik számára

Az Adobe Systems meghirdette az Adobe Design Achievement Awards (ADAA) pályázatot. A verseny a világszerte működő felsőfokú tanintézmények legjobb grafikus tervező, fényképész, illusztrátor, animátor, digitális filmkészítő, fejlesztő és számítógépes művész hallgatóinak munkáját ismeri el, akik az Adobe szoftvereivel készítettek innovatív projekteket. A diákok 13 kategóriában versenyezhetnek, amelyek közé tartozik többek között a játéktervezés és -fejlesztés, valamint az alkalmazásfejlesztés és mobilalkalmazások tervezése. A kimondottan a felsőoktatásban dolgozó tanárok számára létrehozott három kategóriával az ADAA már második éve díjazza a kiemelkedő oktatási teljesítményt is. A 2001-es indulás óta 73 országból közel 25 000 diák vett részt az ADAA versenyeken, és 2011-ben rekordszámú, 4600 pályamű érkezett.

A 2012-es ADAA versenyre ingyenes és nyílt a nevezés a világszerte működő felsőoktatási intézmények hallgatói, tanárai és munkatársai számára. A pályaműveket egy nemzetközi tervezési szakértőkből álló zsűri bírálja el, amely három különálló szakaszban értékeli a pályázatokat. A beküldési határidők 2012. január 27., április 27. és június 22., ami több lehetőséget és nagyobb rugalmasságot biztosít a résztvevőknek a pályaművek elküldésére. Az elődöntősöket a zsűri az egyes értékelési szakaszok után hirdeti ki, így a résztvevők hamar láthatják, hogy hogyan teljesítenek a versenyen. A döntősök októberben részt vehetnek az ADAA a kaliforniai Los Angelesben rendezett díjátadóján, ahol kihirdetik a győzteseket, és Adobe szoftverekkel, illetve pénzzel jutalmazzák őket.

“Az Adobe Design Achievement Awards verseny a világ leginnovatívabb diákjainak munkáit vonultatja fel. Megtiszteltetés számunkra, hogy mi biztosíthatjuk a forradalmian új projektjeikhez szükséges eszközöket” nyilatkozta Ann Lewnes, az Adobe globális marketingért felelős vezető alelnöke. “Ezek a feltörekvő fiatal tehetségek bizonyítják, hogy a digitális technológia hogyan változtatja meg a kreativitás világát.”

Az ADAA számos korábbi győztese sikeres tervezői pályát futott be, amelynek fontos első lépéseként tekintenek vissza a versenyre. A tajvani Sean Chang, az ADAA Nyomtatott kommunikáció kategóriájában 2011-ben győztes tehetséges tervező a következő tanáccsal szolgált a többi hallgatónak: “Gondolkozz távlatokban és szabadon. Légy pozitív hatással a világra. És a terved mindenképpen egy történetet meséljen el.”

Az ADAA pályaművek benyújtásával, a határidőkkel, a kategóriákkal és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban a www.adobeawards.com webhelyen találhatók további információk. A hallgatók és tanárok ezen a webhelyen keresztül nyújthatják be projektjeiket, illetve tekinthetik meg az előző évek győztes pályaműveit az ADAA galériában. Látogassa meg a 2011-es ADAA évkönyvet, és tekintse meg a tajvani Tajpejben rendezett 2011-es ADAA díjátadó emlékezetes pillanatait.

Sok sikert!