Warning: htmlspecialchars(): charset `iso-8859-2' not supported, assuming utf-8 in /www/www.kreativfolio.hu/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop.class.php on line 122
Új Adobe Edge Tools & Services szoftvercsalád a lenyűgöző webes élmények létrehozására | Kreativfolio
Warning: htmlspecialchars(): charset `iso-8859-2' not supported, assuming utf-8 in /www/www.kreativfolio.hu/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop.class.php on line 223

Új Adobe Edge Tools & Services szoftvercsalád a lenyűgöző webes élmények létrehozására

Az Adobe Systems Inc. bejelentett egy innovatív eszköz- és szolgáltatáskészletet, amelynek segítségével a tervezők és fejlesztők egyszerűbben hozhatnak létre megragadó webhelyeket, digitális tartalmakat és mobilalkalmazásokat a legújabb webes technológiák, többek között a HTML5, a CSS3 és a JavaScript használatával. Bejelentésre került az Adobe Edge Tools & Services szoftvercsalád, az Adobe Edge Animate 1.0, az Adobe Edge Inspect 1.0 (korábban Shadow kódnéven vált ismertté), az Adobe PhoneGap Build 1.0 és az Adobe Edge Web Fonts, valamint az Adobe Edge Code előzetese. Az Adobe emellett bepillantást engedett az Adobe Edge Reflow alkalmazásba, előrebocsátva az év végére várható előzetes kiadást.

 

Az Adobe továbbá bejelentette, hogy az Edge Animate első kiadását, amelynek normál ára 499 dollár, ingyenesen elérhetővé teszi, ezzel ösztönözve a webtervezőket, hogy a modern internet interaktív képességeit kihasználva alkossanak. Az Edge Animate már eddig is nagy népszerűségre tett szert, hiszen több mint félmillió letöltött előzetessel büszkélkedhet. Az Edge Animate és az Edge Tools & Services szoftvercsalád többi tagja mától elérhető ingyenes Adobe Creative Cloud tagsággal.

Az Adobe Edge a modern web eszközeinek és szolgáltatásainak új korszakát jelzi
A programozást is végző webtervezőknek és a tervezést értékelő webfejlesztőknek készült Adobe Edge az Adobe fő márkájává vált azon eszközök és szolgáltatások között, amelyek képesek HTML, CSS és JavaScript kódokat használó lenyűgöző, mobileszközökre szánt tartalmak és alkalmazások létrehozására, és azok terjesztésére a modern böngészőkben és mobileszközökön. Az Adobe Edge márka intuitív, feladatközpontú eszközöket és szolgáltatásokat tartalmaz, amelyek különállóan, együtt és más eszközökkel is jól működnek. Ezek azon szakemberek számára készültek, akik lebilincselő vizuális tartalmakat kívánnak létrehozni olyan termelékeny eszközökkel, amelyek közvetlen hozzáférést biztosítanak a mögöttes webes technológiákhoz, és számos különféle keretrendszert támogatnak. Az Edge Tools & Services kiegészíti a piacvezető teljes körű webhelykészítési eszköznek számító Adobe Dreamweaver CS6 szoftvert, amelynek a mai naptól az előfizetés keretében frissített verziója már támogatást biztosít az Edge Animate, az új HTML5 címkék és az egyéb új szolgáltatások számára.

Az Edge Tools & Services szoftvercsalád tagjai:

  • Edge Animate - Mozgás- és interakció-tervezési eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy animált tartalmakat jelenítsenek meg a weben HTML, JavaScript és CSS használatával.
  • Edge Inspect - Vizsgálati és előnézeti eszköz, amely segítségével a végfelhasználói felületek webfejlesztői és tervezői hatékonyan tekinthetik meg HTML tartalmak előnézetét és végezhetnek hibakeresést mobileszközökön.
  • Edge Code - A Brackets nyílt forráskódú projektre épülő kódszerkesztő, amely a HTML, CSS és JavaScript kódokat használó webtervezők és fejlesztők számára készült.
  • Edge Reflow - Alacsony válaszidejű webtervezési eszköz, amely segíti a felhasználókat, hogy a HTML tartalmak szabványos formázására szolgáló CSS kóddal hozzanak létre elrendezéseket és vizuális terveket. Ennek előzetes kiadása az év végére várható.
  • Edge Web Fonts - Ingyenes webes betűtípus-szolgáltatás, amely a nyílt forráskódú betűkészletek egy növekvő méretű, webhelyeken és alkalmazásokban használható könyvtárát biztosítja.
  • Typekit - A szolgáltatás hozzáférést biztosít tervezők és fejlesztők számára egy üzemeltetett, kiváló minőségű betűtípusokat tartalmazó tárhoz a webhelyeiken való használatra.
  • PhoneGap Build - HTML, CSS és JavaScript kóddal készített mobilalkalmazások népszerű mobilplatformokra történő csomagolását végző szolgáltatás.